Artikelen

13/07/2019 Zorgverleners en leraren krijgen in Amsterdam meer kans op een woning

Goed nieuws voor werknemers uit het onderwijs en de zorg; in Amsterdam krijgen zorgverleners en leraren meer kans op een woning. Een pilot, waarbij jongerenwoningen met voorrang beschikbaar worden gesteld voor werknemers in één van deze sectoren, wordt door de gemeente verlengd.

Actieplan gemeente Amsterdam

Ook krijgen ze voorrang bij sociale huurwoningen en middel dure huurwoningen vanaf 2020. Dat presenteerde de gemeente afgelopen dinsdag in een actieplan. Tevens staat er in het plan dat Amsterdam 2 miljoen euro uittrekt om de personeelstekorten in de (jeugd)zorg, het onderwijs en de kinderopvang te verminderen. En dat is volgens wethouder Simone Kukenheim zeer noodzakelijk; “Voor 2021 zijn in Amsterdam 2300 extra medewerkers nodig in de zorg en 250 extra in de jeugdzorg. Niets doen is dus geen optie.”

Daarnaast wil de gemeente meer maatregelen nemen om zorgpersoneel naar de stad te trekken. Zo willen ze de fiscale belemmeringen wegnemen voor mensen die verschillende banen hebben. Bovendien zijn er ruim 500 werknemers uit het onderwijs, de kinderopvang en de zorg die een maand lang gratis gebruik mogen maken van een elektrische fiets. Daardoor krijgen werkgevers meer inzicht in wie daar gebruik van willen maken.

Laatste Artikelen
ARCHIEF